keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kiireinen kevät vie erakkoa.

Marraskuussa noin viikon Rovaniemellä asumisen jälkeen kuulin aamuyöllä postilaatikon kolahduksen. Heräsin ja menin katsomaan. Lapin Kansa oli yllättäen tullut tilaamatta ja pyytämättä kuten faksi pääministerille.  Laitoin kahvin tippumaan ja lueskelin lehteä. Laskin sen pöydälle ja palasin iltapäivällä lehteen uudestaan. Jutut oli jo luettu aikaisemmin, mutta aloin silmäilemään ilmoituksia. Lappia Ammattiopisto ilmoitteli valokuvaajan ammattitutkinto-opinnoista Torniossa. Ai tätä vartenko tämä lehti nyt meidän luukkuun tupsahti. Kiinnostuin opinnoista heti ja päätin hakea opiskelemaan. Tein Joulunpyhinä ennakkotehtäviä ja laitoin tammikuussa hakemuksen vetämään. Eilen postista tipahti kirje, jossa toivotetaan tervetulleeksi opiskelemaan. Lehteä ei tullut seuraavana aamuna eikä muutamaan viikkoon ennen kuin tilasimme sen joulukuuksi.

Samaan tapaanhan törmäsin Helsingin Sanomien ilmoitukseen Kuusamo-opiston valokuvauslinjasta kesällä 2011. Hauskoja sattumuksia tälläiset. Epähauskoja sattumuksia sen sijaan, että samana viikonloppuna kun Tornion valokuvausopinnot alkavat, niin Taivalkoskella pitäisi olla luovan kirjoittamisen kurssilla. Koko alkuvuosi olisi ollut vapaita viikonloppuja, mutta juuri samalle viikonlopulle sattuu kaksi tärkeää juttua. Juuri vielä samoille päiville. Perjantai, lauantai ja sunnuntai. Vaikka olenkin välillä jakautunut persoona (sosiaalinen erakko), niin vaikealta tuntuu.

Mukavasti säpinää on tulevana keväänä. Kirjoittamiskursseja Taivalkoskella joka sisältää myös kirjoittamista välillä kotona. Valokuvausopintoja Torniossa ja siihen liittyviä etätehtäviä Rovaniemellä. Lupauduin vielä Lapin taiteilijaseuran kesänäyttelyn kuraattoriksi. Näyttelyt tulevat kahteen paikkaan. Yllästunturin juurella olevaan Galleria Kellokkaaseen ja toinen Ivalon kulttuuritalo Kuulakseen.  Näyttelyt aukeavat heinäkuun puolivälissä. Vaikka on monta asiaa päällekkäin, niin otan ihan rennosti ja keskityn aina yhteen tekemiseen kerrallaan. Vaikka sosiaalisuus lisääntyy, niin kirjoittaminen on erakon hommaa. Marketta on arkipäivät töissä ja olen erakkona kerrostalokämpässä kahden koiran kanssa. Kävely- ja hiihtolenkkejä teen päivittäin Kemijärven jäällä. Kameran kanssa ja ilman. Pitkä toipumisloma kiireisestä elämästä tuntuu myös tepsineen. Toivottavasti viisaus on myös lisääntynyt. Sen aika näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti