maanantai 10. lokakuuta 2011

Zen-verkkojen selvittelyä

Tulin juuri selvittelemästä verkkoja. Verkkojen selvittely on hyvä zen-budhalainen harjoitus. Voisin hyvin kuvitella zen-munkkien kulkevan pitkin verkkoa poimien sieltä yhden roskan kerrallaan ja selvittelemässä yhden sotkun kerrallaan. Samalla kun verkko selviää, selviää myös ajatukset ja samalla kun poimii roskia pois, niin roskia poistuu ajatuksista.

Käväisin entisessä elämässä pyörähtämässä. Venettä en ehtinyt käydä katsomassa, sillä niin paljon selvitettäviä asioita oli jäänyt ja niin paljon roudaamattomia tavaroita piti vielä roudata. Välillä toki pysähdyin katselemaan ympäristöjä, joissa olen kaksikymmentä vuotta pyörinyt ja monia muistoja kaikkiin paikkoihin liittyy. Lähdin entisestä kodistä kohti Kuusamoa, niin kuin olen tehnyt joka vuosi muutaman kerran. Poikkeuksena vain se että nyt tunsin ajavani kotia kohti. Ennen kotoa pois lomanviettoon.

Olen nyt ollut täällä Kuusamossa kutakuinkin kuusi viikkoa. Olen käynyt entisessä elämässä kaksi kertaa. Seuraavan kerran pistäydyn Mäntässä marraskuun lopulla noin kuuden viikon päästä. Tänä aikana tulee ensilumi. Kuusamojärvi jäätyy ja kaamos syvenee. Mieleni toivon mukaan entisestään rauhoittuu ja ajatukset kirkastuvat. Otan kuudessa viikossa todennäköisesti pari tuhatta valokuvaa. Esittelen niistä useita kymmeniä opiskelutovereille. Katson satoja opiskelutovereiden valokuvia.Uskon saavani kuuden viikon aikana runsaasti siikoja, joitakin teeriä, ehkä yhden metson ja olisi kivaa saada myös riekko. Mutta tämä on vain tulevan ennakointia eikä siis totta. Tässä hetkessä kirjoitan blogia likaisten verkkojen hajustamilla käsillä.

Olen kirjoitellut nyt myös blogia Kuusamo Projectin sivuille. Sivut ovat lähinnä harrastajavalokuvaajille  ja taideharrastajille tarkoitettu vapaaehtoistarjontaan perustuva sivu, jota ylläpitää opiskelukaverini Jaakko. Olen luvannut kirjoitella sinne viikon kahden välein. Varmasti samantyyppisiä jorinoita kuin tännekin, mutta ehkä yritän kirjoittaa hiukan skarpimmin.  Kuusamo project -sivustolla on paljon mukavia valokuvia Kuusamosta ja kuusamolaisista. Sivusto on suunnattu entisille ja nykyisille Kuusamolaisille ja kaikille Kuusamosta kiinnostuneille.  Blogini nimi siellä on Sosiaalinen erakko.

http://kuusamoproject.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti