tiistai 14. helmikuuta 2012

Kannu ja muki

Pitkä viikonloppu vietettiin Marketan kanssa Mäntässä. Ensin perjantaiaamuna oli kokous Jyväskylässä, mutta sen jälkeen oli vain hengailua vanhempieni ja kaveriemme kanssa. Myös Sonja ja Linda tulivat Mänttään. Sunnuntaina ajeltiin sitten takaisin Kuusamoon. Kyydissämme oli opiskelukaverini Tapio, joka ajoikin melkein koko matkan takaisin. Oli pitkästä aikaa kyllä mukavaa nähdä kavereita. Iltaa tuli istuttua ihan tarpeeksi ja nyt on mukavaa olla täällä normaalirytmisesti lepäilemässä.

Tulin juuri jäältä kävelemästä koirien kanssa. Koulusta lähdin vähän aikaisemmin, kun oli tunne, että olen tulossa kipeäksi. Maalasin yhden kubistisen maalauksen, johon en oikein ole tyytyväinen. Päätä särki jo herätessäni, mutta lähdin silti kouluun. Käveleminen harmaassa säässä harmaassa hetkessä teki hyvää aivoille.


Koulussa on tämän viikkoa ollut taas kuvataidetta. Olemme päässeet piirtämään hiilellä ja sitten akryylimaaleilla olemme jatkaneet teoksen valmiiksi. Eilen tehtiin asetelma ja satuin asetelman taakse, jossa oli kannu ja muki. Mukavaa oli, että meitä oli ainakin neljä saman asetelman ympärillä ja kaikille tuli totaalisen erilaiset maalaukset. Tai mitäpä kummallista siinä on. Maalaaminen jos mikä on käsityötä ja jokaisella on omanlaisensa tapa maalata ja sotkea värejä. Ainakin meillä harrastajilla. Tai ei me olla edes kaikki mitään harrastajia. Opintosuunnitelmassa on maalausta, niin silloin maalataan. Mutta oikeasti mukavaa vaihtelua.

Ääriviivojen etsimistä hiilellä. 

Lopputulemaan olin aika tyytyväinenkin. Vähän alkoi maalatuttamaankin, mutta saa nähdä tuleeko maalailtua sitten joskus myöhemmin.

Kannu ja muki by Sampo Linkoneva

ps. kaikki kuvat on kamerakännykällä otettuja. Hiilipiirroskuva on opiskelukaverini Helin ottama.

1 kommentti:

  1. Saako sun teoksia tilata? Juuri tuollaista maalausta etsinkin omaan huoneeseeni.

    VastaaPoista