maanantai 25. kesäkuuta 2012

Juhannusta

Kävin paikallisessa halpakaupassa katselemassa hyttyskarkoittimia. Näin lattialla isohkon telttapaketin. Pussin kyljessä oli kuva kotamallisesta teltasta. Pyörittelin pakettia, mutta en mistään löytänyt hintaa. Ajattelin, että jos se maksaa alle satasen, niin ostan. Etsin myyjän käsiini ja hän kertoi hinnan: "99 euroa" Tein kaupat.

Teltan mitat ovat 550 x 550 ja korkeus on kolme metriä. 

Lokan blogissa oli kuva edellisestä teltasta joka oli aikalailla pieni. Ideana olikin, että pystytämme tämän pienen teltan ison teltan sisälle ikäänkuin makuuhuoneeksi. Siellä se saa olla tyynessä ison teltan uumenissa.

Lähdimme Juhannuksen viettoon Riston ja Tarjan mökille pohjoiskuusamoon. Juhannuksen vietto sujui perinteisin menoin. Rakensimme kokon, joka paloikin hetken ihan iloisesti. Juhannuspäivän ohjelmassa oli kokon polttaminen pieninä palasina nuotiossa. Poltimme siis kokkoa melkein vuorokauden.

Juhannusyönä naisten jo mentyä nukkumaan oli todella kaunista, kun usva leijui pienen järven yllä.


Sammunut juhannuskokko aamuyön auringossa

Juhannuspäivänä teimme veneretken järvelle. Palatessa löytyi pieni luoto ja sain päähäni mennä luodolle istumaan kylmälaukun päälle. Toiset ottivat veneestä kuvia. Kun tuli aika lähteä pois, niin olisin vielä halunnut jäädä. Vielä joskus istun tällä tai jollakin vastaavalla luodolla pitkän ajan. Olisikohan kaksi tuntia hyvä? Vuorokausi? Voisi olla myös mielelle terveellistä, jos antaisi päätäntävallan kaverille. Tule hakemaa sitten kun siltä tuntuu.



Sunnuntaina kävin vielä vastarannalla katsomassa autiota taloa. Peltojen keskellä pitkään tyhjillään ollut maatalon pihapiiri. Kaikki rakennukset harmaita. Kuin muinaisjäänne.



1 kommentti: