maanantai 22. lokakuuta 2012

Aurinkolamppu

Aamulla oli 8 astetta pakkasta. Oli tulossa kirkas aurinkoinen päivä. Syksyn aurinkopäivät ovat harvinaisia ja valo on aivan eri väristä kuin keväällä. Keltaisempaa. Lähdimme aamulla kapuamaan Pyhävaaralle, jossa Marketta ei ollut aikaisemmin käynytkään.  5.9.2012 Uhripaikkaa etsimässä blogissani kirjoitin tästä paikasta.

Toivoin, että ensin tulisi pakkasta ja sitten vasta lunta. Tämä järjestys luo turvallisuutta. Olisi hyvä, että järvet ja suot jäätyisivät kunnolla, ennen suojaavan lumen satamista. Viime talvenahan jäät olivat heikot koko talven, koska lumet ja pakkaset tulivat samoihin aikoihin. En uskaltanut kelkalla oikein ajaa koko talvena suolla ja järvilläkin oli aika stressaavaa liikkua. Nyt on luvattu pariksi päiväksi pakkasta ja sitten vasta lunta.

Tässä muutama kuva tämän päivän retkeltä.

Aurinkolamppu



Hän ei näe metsää puilta

Puolukkapakaste

Eilen kävimme Rukalla katsomassa joko latu olisi auki. Ei ollut vielä, mutta rinteillä lumetus on täydessä käynnissä. Lehtitietojen mukaan huomenna tiistaina 23.10 aukeaa ensimmäiset rinteet. Nyt olisi kyllä hyvä mahdollisuus ovata oma laskettelukausi todella aikaisin. Toisaalta viime vuosina koko laskettelukauteni on kestänyt noin yhden päivän, joten taidan säästää sen keväthangille. Murtomaahiihtokausi kyllä alkaa välittömästi kun ensimmäinen latu aukeaa. Viimeistään viikonloppuna toivoisin.

Lumitehdas Rukalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti