perjantai 10. kesäkuuta 2011

Lähtisikö Venetsiaan vai Mänttään?

Koko viikon on ollut poikkeuksellisen hyvä fiilis. Näyttely on valmistunut ajallaan ja rauhallisesti. Taiteilijat ja kuraattori ovat olleet mukavia ja mutkattomia. Aurinkokin on paistanut hellelukemissa, mutta tämä kivitalo on miellyttävän viileä. Keskiviikkona oli lehdistötilaisuus ja paikalla oli enemmän toimittajia kuin vuosiin. Tänään oli puolen sivun juttu siinä suomen suurimmassa syrjäisen kaupungin paikallislehdessä. Juttu oli kaikkinensa positiivinen ja kriitikko selväsi piti näkemästään ja kokemastaan. Lehden sivun toisen puolikkaan täytti positiivinen juttu näyttelystä, jota pidän lapsenani ja joka on jo muuttanut kotoa pois.

Aurinko paistaa edelleen, mutta sunnuntaille on jo ennusteissa ukkosen mahdollisuutta. Hiukan jännittää puistossa olevien ulkoteosten puolesta. Hiukan jännittää myös, kuinka yleisö löytää näyttelymme muiden pakkakunnan täyttelyiden joukosta. Ihmisten pitäisi ymmärtää, että tänne kannattaa tulla muutamaksi päiväksi nauttimaan taiteesta ja muista näyttelyistä. Jos et aio tänä(kään) vuonna mennä Venetsian biennaaliin, niin kokeileppas Mänttää.

Viimeistä teosta tuossa etupihalla rakennetaan. Se on suurin teos ikinä Mäntässä. Se peittää koko tämän taidekeskus Honkahovin. Teos valmistuu muutaman tunnin päästä ja illalla on tarkoitus lähteä taiteilijoiden ja vaimoni kanssa Purnun avajaisiin Orivedelle. Purnu on meille rakas paikka, vietimmehän siellä kesän 2008. Se oli viimeinen normaali kesä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti