torstai 24. toukokuuta 2012

Läheltä piti ilmatilassa




Tänään sahailin vähän puita, joita Marketta sitten halkoi. Pesin myös pari mattoa. Alan siis toipua flunssasta pikkuhiljaa. Loivia liikeitä kun tekee, niin hyvin menee. Aivan samahan se on muutenkin elämässä. Liikaa ei pidä riuhtoa. Vai?

Tämän miniahkeroinnin jälkeen siirryin laiturille lempiharrasteeni pariin. Istuin ja katselin järvelle kamera sylissä. Jonkin aikaa istuskeltuani kuulin kuinka lokit alkoivat päästellä hälyytysääniä. Tarkentelin katsettani ja näinkin lokeista noin kilometrin päässä merikotkan liitelevän ja keräävän korkeutta. Seurailin ja kuvailin kotkaa, joka näkyi etsimessä pienenä pisteenä. Näissä tilanteissa toivoisin, että omistaisin pidemmän putken. 200 millinen riittää sellaisille haulikkoetäisyyksille, eli linnun pitää olla siinä 25-50 metrin etäisyydellä. Silti saa tietokoneella vielä leikellä liikoja reunoja pois, mutta toisaalta aina voi tähdätä keskelle ja sommitella sitten kotona koneella istuskellessa. (kotka lenteli minusta 150- 250 metrin etäisyydellä)

Seurailin kymmeniä minuuttejakotkaa. Siinä tihrustellessa pikkuhiljaa silmä väsyy ja lepuutin välillä katsettani järven aalloilla. Kun palasin katselemaan lintua, niin se oli hävinnyt. Haarukoin katseellani sinitaivasta useita minuutteja, kunnes käänsin pääni takaviistoon. En meinannut penkillä pysyä.

Yläpuolella liiteli kolme kotkaa. Yritin saada niitä samanaikaisesti kuvaan, mutta se oli liian haastavaa. Tähtäilin kuitenkin kahta lintua ja kun ne olivat lähellä painoin sarjatulella. Kuten kuvista näette, niin pitkä putki olisi mukava lisä tälläisiin tilanteisiin. Nämä kuvat ovat siis leikattu suunnilleen postimerkin kokoiseksi A4 kokoisesta kuvasta. Siksi laatu on mitä on, mutta ikuistin kuitenkin mielenkiintoisen leikin ja melkein lento-onnettomuuden.



Onko toinen näistä kotkista maakotka? Tuo oikeanpuolimmainen.

2 kommenttia:

  1. Tuo vaaleapyrstöinen on vanha merikotka ja tummempi nuori. Näin olen oppinut lintupongareitten matkassa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mikko. Oppia ikä kaikki. Katselin ja suurentelin yhtä kuvaa, jossa näkyi kolme lintua ja siitä selvisi, että ilmassa oli kaksi aikuista ja yksi nuori. Olisiko ensin näkemäni ollut isä ja äiti tuli lapselle näyttämään isää töissä.

    VastaaPoista