keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Lofooteilla





Olimme valokuvauslinjan kanssa viikon reissussa. Etäisin piste oli Å i Lofoten, joka sijaitsee siellä Lofoottien eteläisessä kärjessä kohdassa, johon golfvirta törmää suoraan etelästä. Yllä olevassa kuvassa olen juuri eteläisimmässä pisteessa aamulla seitsemän jälkeen. Erakkona yksin Atlantin rannalla.

Tottakai matkustaminen ja oleskeleminen yhdessä kahdeksan ihmisen kanssa 24 tuntia vuorokaudessa aiheuttaa pientä pinnan kiristymistä. Mutta koska tämä oli tiedossa ja kaikilla hyvä matkafiilis, niin pieniä kiristelyjä lukuunottamatta matka meni oikein mukavasti. Kaikilla oli myös mahdollisuus ottaa omaa tilaa suuren luonnon eri kulmilla. Itse lähdin useana aamuna yksin kävelemään ja meditoimaan mahtavien maisemien äärelle.



Auringon jo laskiessa vuorten taakse menin yksin aallonmurtajalle istuskelemaan. Kutakuinkin kuvan keskellä oli meidän asumuksemme. Tämä on paikka nimeltä Å.




Yllä olevan meritaistelun kuvasin samaiselta aallonmurtajalta. Merikotka yritti ilmeisesti aterioida lokkien leirissä. Parhaimmillaan viisi lokkia oli puolustustehtävissä. 




Norjassa olen ihaillut ennenkin sitä, että käytössä olevat kalastajaveneet ovat pääasiassa puurunkoisia. Näin puuveneen omistajana pidän Norjalaisia erittäin fiksuina ihmisinä.




Meren äärellä kun ollaan, niin tämän tyyppiset linnut ovat erittäin yleisiä. 




Turskat laitetaan kuivumaan maaliskuussa ja kuivina kerätään kuulemma kesäkuussa. Siinä sitä joulun lipeäkalaa valmistuu. Näitä telineitä oli kaikki niemet ja notkot täynnä. Ilmeisesti suola pitää lokit ja varislinnut poissa. 


Tässä tämä hurja joukko on. Sami taitaa olla jo autossa ja Petrin pää näkyy tuolla takana.... ja ja ja.. niin yhdeksäs olen minä itse ja kameran takana.

Otin matkalla yli 1300 valokuvaa. Tässä on siis vain aivan pieniä maistiaisia. Jotenkin reissusta tuli valokuvaähky ja en mitenkään ole vielä saanut arkistoitua näitä järkevästi.  Varmaan ensin pitäisi raaskia poistaa noin kolmannes kuvista.

Tätä kirjoittaessa on matkasta vierähtänyt jo melkein kaksi viikkoa. Tässä välissä Kuusamossa on vieraillut Laura ja vävykokelas Joel. Menimme vielä porukalla vapunviettoon Mänttään. Asuimme neljä päivää Art Hotel Honkahovissa. Matalassa siivessä, joka oli seitsemän ensimmäistä Mäntän vuottamme meidän koti. Vappuaattona Metsäliitto Mäntänkonttori teki myös Comeback keikan.

Näistä kirjoittelen vielä lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti