lauantai 13. elokuuta 2011

Kyltti jää, mutta minä lähden.

Kävin torstaina lääkärissä ja sydänfilmissä ei ole mitään hälyyttävää. Otettiin hiukan kokeita, joiden tulokset saan tiistaina. Lääkäri arveli, että jos niissä ei ole mitään poikkeavaa, niin kyseessä on todennäköisesti stressi. Eli tämä erakoksi siirtyminen stressaa kuitenkin ja ehkä myös nämä viime hetken järjestelyt. Muutospaineet.

Mieleen tuli vanha vitsi:

Mies meni lääkäriin ja lääkäri tutki hänet. Viimein hän sanoi miehelle, että teillä on laiska sydän. Siihen mies tokaisi, että no sehän kävi hyvin. Laiskahan minä olen itsekin.

Kävimme alkuviikosta Turussa. Yhden päivän pikavisiitti. Pitkin kesää ihmiset ovat sanoneet, että Turun näyttelyt ovat vaatimattomia Mäntän näyttelyihin verrattuna. Uskon että ihmiset Turun näyttelyistä puhuessaan tarkoittavat Logomon näyttelyitä. Kävin siis katsomassa ne. Logomossa on jalkapallonäyttely, Tuli on irti- näyttely, joka kertoo Turun palosta ja tulesta ylipäätään, sekä valokuvanäyttely Liisa Ihmemaassa. Näyttelyt ovat ihan hyvin ja huolella tehtyjä kokonaisuuksia. Valokuvanäyttely on erittäin hyvää laatua, mutta tokihan nämä ovat vähän vähäisiä meidän tarjontaamme verrattuna. Turku on euroopan kulttuuripääkaupunki ja Mänttä suomen kuvataidepääkaupunki, jos tälläisen nimityksen voi heittää tällä foorumilla.

Logomo on näyttelytilana mielestäni oikein hyvä ja väljä. Kulttuuripääkaupunkivuoden jälkeenhän se jatkaa myös elävänä kulttuuritilana. Tiloja on riittävästi tehdä siitä vaikka kokonaan nykytaiteelle varatun keskuksen. Silloin saisi rakennettua riittävästi volyymia, jotta me nenä nyrpällään olevat nykytaideihmisetkin jaksamme hilata luumme Turkuun.

Honkahovin näyttely on auki enää kaksi päivää. Sitten omalta osaltani loppuu tämä homman pyörittäminen. Kaksi vuotta sitten elokuun 16. päivänä näyttelyn sulkeuduttua menin ja sahasin pultit poikki Taidekeskus Honkahovin näyttelykyltistä ja vein sen autotalliin. Tänä kesänä ilman suurempaa uhoa kävin sen laittamassa takaisin. Kyltti tällä kertaa jää, mutta minä lähden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti