torstai 8. maaliskuuta 2012

Tulin juuri oopperasta

Tulin juuri oopperasta. Juoni oli kutakuinkin seuraavanlainen:

Mies ottaa junaa odotellessa nopeasti yhden Jegermaisterin. Paukun juotuaan hän rientää junaan. Ihmiset kävelevät ylikovaa, vaikka junan lähtöön on vielä seitsemän minuuttia. Mies menee ensimmäisestä ovesta sisään ja katselee aivan uutta junaa. Ihmisiä istuu siellä täällä, mutta on tunne, että kaikki haluavat reviiriä.

Paikka löytyy humalaisen naisen vastapäätä. Käytävän toisella puolella istuu kaksi teiniä. Toinen Afrosuomalainen ja toinen Suomisuomalainen. He ovat selvästi parhaita ystäviä keskenään. Tytöt hölöttävät ja hihittävät teinityttöjen tapaan.

Tytöt alkavat pälyillä junan vessan suuntaan nauraen. Mies kiinnittää myös huomiota vessasta kuuluvaan ääneen. Joku on selvästi juuttunut aivan uuden junan vessaan. Tyttöjä naurattaa. Mies menee avaamaan ovea, joka ei aukea. Sisällä oleva henkilö anelee, että hakisitteko konnarin päästämään hänet ulos. Mies lupaa näin toimia. Hädän kuullut nuori maahanmuuttajataustainen mies sanoo, että hän hakee konnarin. Konnari tulee pelastamaan vangin. Siistin näköinen nuori mies. Kiusallisessa tilanteessa. Toimii kuin junan vessa ei siis enää ole kurantti lause.

Juna saapuu asemalle ja mies nousee junasta. Hän hakee entiseltä essolta sämpylöitä ja makkaraa ilta- ja aamupalaksi. Kuu paistaa täytenä ja mies kävelee kotiin.

Tämä oli siis juoni oopperasta palaamisesta.

Itse oopperan juoni noudatteli oopperoiden tyypillisiä vähän naiveja juonen kulkuja. Satumainen tarina merenneidosta, joka halusi tulla ihmiseksi. Ooppera oli kolmessa osassa ja ensimmäisen osan jälkeen olin hiukan turhautunut. En oikein saanut imua päälle. Toisessa osassa väliajan jälkeen meno parani huomattavasti ja aloin viihtyä. Kolmannen osan alku oli aivan mahtavaa menoa ja olin innoissani. Lavastus myös parani joka osassa. Vaikka kyseessä oli satu, niin toteutus oli erinomainen. Vahvaa draamaa ja hienoja näyttämökuvia. Viihdyin kyllä aivan koko rahan edestä. Suosittelen, jos vähänkin olet oopperan ystävä. Suosittelen vaikka et olisikaan.

Oopperan ja oopperasta paluun yhdistävä tekijä on täysikuu. Kuu on keskeisessä asemassa molemmissa tarinoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti