lauantai 3. maaliskuuta 2012

Suurehko pienkaupunki.

Viime viikolla täällä oli vipinää. Neljä aikuista, kolme lasta ja kolme koiraa. Oli kyllä todella mukavaa, sillä omat lapset ovat jo maailmalla ja aikuisia. Aivan kuin aikamatkalla olisi ollut. Kysymyksiin sai vastailla vähän väliä. Piirustuksia sai katsella ja arvioida. Itse sai myös piirtää prinsessan linnoja ja autoja pienimmäisen ihmeteltäväksi. Ulkona olimme ja retkiä teimme. Moottorikelkassa ja reessä kulki koko sakki välillä. Vieraat olivat parina päivänä Rukalla ja minä kävin koulua normaalisti.

Bändikaverini Hannu tyttäriensä kanssa Pantherin selässä.

Viime viikolla avattiin Kuusamon kirjastossa meidän oppilastyönäyttely. Maanantaina tulostin omat kuvani, tiistaina laitoin ne pahveihin, keskiviikkona pidin vapaapäivän ja torstaina ripustettiin. Näyttelystä olen kirjoittanut blogin kuusamoprojectiin. www.kuusamoproject.com  Sosiaalinen erakko.

Koirien pyöriessä lapset kutsuivat niitä usein. Pienimmillä oli vaikeuksia lausua Fluffyn nimeä (lausutaan flafi) Heillä oli myös vaikeuksia muistaa sitä aina välillä. Muutenkin se nimi on kuulostanut sellaiselta, joka ei kuulu joukkoon. Päätin vaihtaa koiran nimen. Nykyään koiramme ovat siis Wilma, Sota ja Rauha.
Lapset muistivat nimen heti ja olikin mukavaa kun lapset huusivat Venäjän rajalla. Sota... Soootaaaaaa.
Välillä Sota ja Rauha tappelevat. Joskus Sota menee ulos ja Rauha tulee sisälle. Sota on hyvä napakka koiran nimi. Se myös on jo alkanut muuttua erisnimeksi ja siitä häviää sen Sotaisa alkuperä.

Helsinki nimettiin maailman toiseksi kiinnostavimmaksi matkailukohteeksi loppuvuonna. En muista kuka nimesi ja mitkä olivat perusteet, mutta lähden sinne lomailemaan viikoksi. En myöskään muista mikä oli  kiinnostavin, mutta tällä opiskelijabudjetilla ei sinne kuitenkaan ole mahdollisuutta matkustaa. Onhan silti etuoikeus, että kaikista maailman matkailukohteista minulla on mahdollisuus matkustaa tähän toiseksi kiinnostavimpaan. Olen myös asunut Helsingissä 80-luvulla neljä vuotta. Tulevalla matkalla on yritys katsoa Helsinkiä nimenomaan turistinäkökulmasta. Otan koneen mukaan ja pyrin kirjoittamaan matkakertomusta tästä eksoottisesta, syrjäisestä pienestä suurkaupungista. Olisiko kuitenkin suurehko pienkaupunki parempi ilmaisu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti