maanantai 19. syyskuuta 2011

Erakkona on tylsää.

Erakkona on tylsää. Tänään kiipesin Riisitunturille koululuokkamme kanssa. Kun tulemme luontoon, niin ryhmä häviää kuin varpusparvi ympäri tunturia. Sain kävellä siellä aivan yksikseni ja omine ajatuksineni. Välillä törmäsin turisteihin ja välillä johonkin opiskelutoveriin. Kiroilin itsekseni valotuksen ongelmien kanssa, tai oikeammin sen kanssa kuinka saan teoriassa oppimani asiat käytäntöön. Tänään teemana ja tehtävänä oli käyttää manuaalia valotuksessa ja mitata valotus pistemittauksella. Mutta mitä tulee tuohon avauslauseeseen, niin se oli tarkoituksella laitettu siihen, jotta lukijat ajattelisivat, että nyt se on tylsistynyt ja kohta tulee maitojunalla takaisin. Tylsyys on väärä sana. Täällä on rauhallista. Tulen juuri mökkilaiturilta ja olen siellä katsellut maisemaa. On aivan tyyntä ja Lamposaaren kuva heijastuu peilityyneen pintaan. Näen kuinka joutsenperhe ui selällä. Telkkiä uiskentelee toisaalla. Tuijottelen maisemaa ja en tee mitään. En halua tehdä mitään muuta.

Tänään tunturissa kävellessäni mietin tämän Kuusamoon muuton mielekkyyttä. Toki jossain vaiheessa talous alkaa muuttua epävarmaksi. Hyvinkin epävarmaksi. Mutta tällä hetkellä vatsani on täynnä ja vaatteita on päällä. Kuitenkin kun ajattelen tätä hetkeä ja vertaan sitä kuukauden takaiseen, niin elämä tuntuu hyvältä. Olen kaivannut rauhaa ja tylsyyttäkin ja nyt rytmi täällä on kohdallaan. Ehkä hyvä, että muutos ei tullut rysähtämällä kiireestä hiljaisuuteen, vaan onneksi keksin tuon opiskelun. Se on sopivassa määrin aivoja liikuttavaa ja sopivassa määrin luonnossa liikkumista. Jos olisi viitenä päivänä viikossa pelkkää teoriaa, niin ei tuntuisi hyvältä. Nyt tuntuu.

Olemme olleet täällä vasta reilut kolme viikkoa, mutta ratkaisu tuntuu hyvältä. En ole sekuntiakaa katunut tätä. En ole sekuntiakaan kaivannut entiseen. En ole sekuntiakaan harmitellut tammikuussa syntynyttä ajatusta.

Menen katsomaan seitsemän uutiset. Sitten menemme järveen uimaan. (vaimo ui ja minä katson) Sauna on lämmin ja takassa tuli. Ajoissa nukkumaan ja ajoissa ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti