perjantai 9. syyskuuta 2011

Kanalintukausi alkaa ja minä olen muualla.

Olen kohta kolmekymmentä vuotta varannut tämän syyskuun kymmenennen päivän seudun metsästykselle. Olen yli kaksikymmentä vuotta tullut lähes joka syksy tänne Kuusamoon aloittamaan kanalinnun metsästyskauden täältä. Nyt kun kausi alkaa huomenna lauantaina ja minä asustelen täällä, niin menenkin Kuusamotalolle kuuntelemaan luentoja ja katselemaan kuvia. Olen koko viikonlopun Nature Photo tapahtumassa vaimoni kanssa. Olemme tapahtumassa jopa niin tiiviisti, että asumme viikonlopun opiston asuntolassa. Tapahtuma sisältää näyttelyitä ja luentoja. Luontovalokuvaajia tulee luennoimaan ympäri maailmaa ja varmasti katselemme todella paljon kuvia.

Kun nyt asustelen täällä, niin metsästysmahdollisuuksia on luonnollisesti vaikka joka päivä. Uskon, että joskus aamuisin käyn ensin kyttäämässä latvalintuja ja sitten lähden vasta kouluun. Välillä voin koulun jälkeen käydä vielä koiran kanssa kiertelemässä suonlaitoja. Viikonloput ovat myös käytettävissä ja joka toinen perjantai on myös koulun liikuntapäivä, jonka voin käyttää suokävelyyn.

Kello on tätä kirjoittaessani 04.11 aamulla ja vinttihuoneen ovi on auki. Nautin luonnon hiljaisuudesta. Oikeasti joutsenet toitottavat kuin laivan sumutorvet. Tämä mökkihän sijaitsee kahden järven välissä ja molemmilla järvillä on joutsenia. Melkein joka yö kuuluu kovaa toitotusta. Ei se ovi kiinni häiritse, mutta nyt kun tuuletan ja otan raitista ilmaa, niin melu on kova. Luonnonmelusaastetta.

Vaikka minä en aloitakaan kautta, niin koirani aloittavat sen jo huomenna. Veljeni on tullut tänne Helsingistä ja veljenpoikani tulee vielä tänään illalla. Koirat pääsevät metsään kulkemaan. Vaikka veljenpoikani ei ole vielä kovin kokenut metsästäjä, niin koirani on. Eiköhän se johdata pojat lintujen äärelle. Täällä on myös toinen veljeni, joka metsästää omalla koirallaan.

Tätä lukee varmasti myös ihmiset, jotka eivät ymmärrä metsästystä. Tai siis ovat sitä mieltä, että viattomia luontokappaleita ei pitäisi ampua. Lihansyöjät syövät lihaa ja mikään ei ole niin luomulihaa kuin riista. Kanalinnun elinkaari on joka tapauksessa aikalailla lyhyt. Suurin osa kanalinnuista kuolee kettujen ja muiden petojen suihin. Veikkaanpa, että kanalintu kuolee ja elää onnellisempana kuin hänen yleisesti syöty serkkunsa tehotuotettu broileri.

Illalla Nature Photossa esiintyy myös Tuomari Nurmio. Hänen konserttiinsa on liitetty myös jotenkin kuvia. Mielenkiintoista nähdä minkälaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti