sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Ruhtinas pelastaa maailman!

Eilen iltapäivälehden kannessa oli kuva, jossa Monacon ruhtinas suutelee tulevaa ruhtinatarta. Ensi viikolla naistenlehdissä on suuret jutut näistä häistä. Toimittajat kuvailevat häävieraiden vaatteita ja kertovat kuinka onnellisilta sulhanen ja morsian näyttivät. Näitä hääkuvauksiahan on lähes jokaisessa kesäisessä lehdessä. Poikkeuksen tästä tekee se, että nämä häät myös televisioitiin ilmeisesti ympäri maailman.

Katsoin eilen hääseremoniaa keittiön televisiosta samalla kun laittelin ruokaa. (tunnustan, että välillä toki istuin ja katsoin ihan kunnollakin.) Olipa harvinaisen tylsät häät. Sulhanen oli kiusaantuneen näköinen ja yritti hymyillä väkisin. Siis tekohymyä. Morsian oli kyllä kaunis, mutta kylmä kuin jääpalikka. Morsian oli myös ahdistuneen oloinen ja välillä puhkesi vuolaisiin kyyneliin. Välillä mietin, että nuo kyynelet eivät taida olla pelkästään onnen kyyneleitä. Ehkä hänellä oli samanlainen fiilis kuin minulla nautakuskina: "Mitä hittoa minä täällä teen."

Oikeastihan tämä Ruhtinas Albert II on vain hemmoteltu Playboy (= häntäheikki, (toim. suom).) Monacohan on oikeasti pikkukaupunki. Historiallinen jäänne pitää huolen siitä, että he voivat leikkiä valtiota. Ruhtinas voi leikkiä kuningasta. Ruhtinas on varmaan kiusaantunut omissa häissään, kun itsekin tietää tämän teatteriksi. Hän vain on huono näyttelijä. Lapsiakin pitää tehdä kun sellainen tapa on. Valtaa ei voi siirtää playboyn lehtolapsille, joihin isä ei taida pitää yhteyttä. Jos omia virallisia lapsia ei tule, niin valta siirtyy siskon lapsille.

En tiedä kuka on Kauniaisten kaupunginjohtaja, mutta minusta olisi mukavaa, jos hänen häänsä televisioitaisiin ja lähetettäisiin ympäri maailman. Kauniainen on sentään pinta-alaltaan, vaikkei asukasluvultaa suurempi kaupunki. Monaco on maailman toiseksi pienin valtio. Se pienimmän valtion päämiehen häät ne vasta kiinnostavat olisikin. Ne katsoisin aivan  varmasti alusta loppuun. Vieläköhän koittaa se päivä, että voimme seurata suorana lähetyksenä Paavin häitä? Vielä jos paavi voisi mennä naimisiin rakastamansa henkilön kanssa.

Monacon ruhtinas Albert II on ottanut elämäntehtäväkseen ilmaston suojelun. Hääparia kuljetettiin vartavasten rakennetulla hybridi Lexuksella. Prinssi myös lentää ympäri maailmaa kiireisenä pelastamassa ympäristöä. Kiireisyyden päättelin siitä, että yksi näistä lehtolapsista on lentoemännän kanssa. Häävieraat myös lensivät häihin omilla koneillaan, jotta hääilon lisäksi voivat osallistua prinssin ympäristötalkoisiin.

Oikeasti meidän pitäisikin julistaa tämä oma pieni kaupunkimme ruhtinaskunnaksi. Joku hulivili valittaisiin ruhtinaaksi. Rahaa tukku mukaan ja ei muuta kuin yökerhoja kiertämään. Kyllä siinä kaupungin maine leviäisi ympäri maailmaa. Paparazzit kuiskisivat toisilleen, missä Mänttä -Vilppulan ruhtinas milloinkin on örveltämässä. Älkääkä naurako meidän kaupungin nimelle. Sissi, tuo kaikkien tuntema prinsessa oli sentään Itävalta -Unkarista! Sissi taisi olla ensimmäinen julkkisprinsessa maailmassa. (vai onko hän sitä vasta jälkikäteen?) Mutta jopa niin tunnettu, että Mäntän kuninkaan tytär kastettiin aikoinaan Sissiksi.  (Ja meillä Mikkelissä oli armeijassa myös sissikomppania)

Tämä kirjoitushan on selvä herjakirjoitus. Pilkkaan tässä sumeilematta viatonta pikkuprinssiä. Mikä motivoi kirjoittajia yleensä tämän tyylilajin kirjoittajaksi?  Viha, kauna katkeruus. Myynnin lisääminen? Minulla tämän motiivi on puhtaasti: Kosto!

Olimme vuonna -89 opiskelukavereiden kanssa Monacossa päivän retkellä. Kaverini Jarmo eksyi muusta porukasta. Hän viisaana henkilönä pysähtyi katukahvilaan ja ajatteli, että kyllähän joku tuttu tästä menee ohi. Hän tilasi kahvin. Nautti kahvia aivan rauhassa. Siitä sitten kävelikin opiskelutoveri ohi ja Jarmo tilasi laskun. Järkytys oli suuri. Kuppi kahvia maksoi enemmän kuin hän oli varannut koko päivän budjetiksi. Rosvojakin ovat vielä tuolla Monacossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti