maanantai 25. heinäkuuta 2011

Luonnon kylpylässä.

Eräkämpillä ollaan. Matka meni oivasti. Kun tulimme kämpille, niin veljeni oli vastassa kolmen koiran kanssa. Sanoin kavereille, että veljeni yrittää kouluttaa chi hua huasta ja kääpiövillakoirasta seisovia lintukoiria. <tervehdysten ja tervetulomaljojen jälkeen lähdin Paulin kanssa tutkimaan tiluksia. Tane ja Lasse jäivät pitämään majaa ja nautiskelemaan tarassista ja kohisevasta koskesta.

Kävelimme Paulin kanssa itärajaa kohti laavua. Harjanteiden ja soiden yli. Helle oli melkoinen ja suo näytti parhaimpia puoliaan. Luonnon kauneus suorastaan tulvi aivojen sopukoihin. Pysähdyimme laavulle ja istuimme hetken. Kysyin Paulilta ymmärtääkö hän nyt miksi mieluummin siirryn tänne kuin painin nykyisten työmurheideni kanssa. Sanoi ymmärtävänsä. Lähdimme valumaan eri teittiä takaisin kämpille ja hämmästelin tulvia joita matkalla kohtasimme. Puron vartta palasimme mökille.

Istuimme terassilla Tanen ja Lassen kanssa ja näytimme kartalta juuri kävelemämme reitin. Pelkkää nautintoa. Perunat tulelle ja grilli päälle. Saunaan.

Saunottuamme hetken veljeni sanoi, että kuka lähtee uimaan? Koko parukka laiturille/sillalle. Lasse näytti esimerkkiä ja loiskautti pää edellä jokeen. Olin hämmästynyt. Hän nousi seisomaan ja näytti kuinka syvää on. Kaikki sukelsimme vuorollamme ja oikeasti siinä oli mahtava uima-allas/kylpylä. Uimme vastavirtaan lämpimässä virtaavassa vedessä.

Saunominen jatkui ja suunnittelimme myös syksyn karhujahtia. Nyt kutsu käy pöytään joten lopetan. Huomenna rajan yli Venäjälle. Kerroin tanelle kirjoittavani huomenna hotellin koneelta blogia. Tane nauroi.

1 kommentti:

  1. Olen positiivisesti kateellinen. Olisin halunnut kävellä suolle, nähdä luonnon tähän vuodenaikaan ja uida joessa. Unelmani olisi myös sukeltaa, mutta en osaa. Mutta olisin voinut konservatiivisesti laskeutua portaita pitkin uimaan. :) Mutta toivo elää. Ehkä ensi vuonna tähän aikaan voin tehdä kaikki nuo jutut. t. vaimo täältä etelästä, joka on siivonnut tänään Rauhan 4 kakat ja uset pissat.

    VastaaPoista