maanantai 25. heinäkuuta 2011

Musta vai valgia kyly?

Kohti Vienankarjalaa. En ole muuten koskaan käynyt Venäjällä. Vuosi sitten kävin ensimmäisen kerran Virossa. Jotenkin vanha Neuvostojen maa ei koskaan käynyt matkareiteilleni. Kamppeet on nyt pakattuna. Käyn laittamassa autoon uudet renkaat kuluneiden tilalle ja sitten kohti rajaa. Ensimmäinen yö eräkämpillä ja sitten huomen aamulla rajan yli. Reissulle lähtee mukaan Tane ja Pauli. Pauli tulee kyytiin siilinjärven kohdalta. Hän on kierrelyt vähän itäsuomea viikonlopun aikana. Turneemme siis yhdistyvät savossa.

Alustava matkareitti vienassa on: Pääjärvi - Uhtua (Kalevala) - ?+? - ja sitten legendaarinen Kostamus. Näistä kohteistahan sekä Pääjärvi, että Kostamus on suomalaisten rakentamia puunjalostuskombinaatteja. Uhtua ja olikohan se Vuokkijärvi, ovat perinteisempiä vienalaiskyliä. Etsimme ja törmäilemme ehkä myös muihin alkuperäiskyliin. Etsinnässä on myös kyly. Olisipa hienoa jos pääsisi mustaan kylyyn. Miks ei valkeakin kyly kelpaisi? Kyly on siis sauna ja mustakyly on savusauna ja valgia kyly on uloslämpiävä.

Todennäköisesti Uhtualla yövymme hotellissa ja jos siellä on netti, niin kirjoitan tänne raporttia. Pikkukylissä ei välttämättä ole edes sähköäkään, joten niistä raportoin jälkikäteen. Tarkoitus on myös karsia mahdollisia ennakkoluuloja. Voihan olla että venäjän piilaakso onkin juuri täällä reittimme varrella?

Tähän reissuun on myös kohdistunut sellaisia epäilyksiä kuten: Teidät ryöstetään, Auto varastetaan, auton renkaat varastetaan, Eksytte kun siellä ei ole tienviittoja ym. Vähän samanlaista oli kun lähdimme Egyptiin joku vuosi sitten joulun viettoon. Kaikille tulee ripuli ja kaikilta varastetaan jotakin. Ei tullut ripulia eikä mitään varastettu. Kokemuksia tuli sitäkin enemmän.

Voihan olla, että kun tämän kirjoitan niin tulemme alasti kävellen takaisin, mutta se jää nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti