sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Erakkokollega Texasissa

Veljeni soitti tänään ja kysyi olenko lukenut Hesarin. Siinä vaiheessa en ollut vielä lukenut. Hän kertoi, että siinä on juttua muotikuvaajasta, joka oli jättänyt työt ja ostanut 26 hehtaaria erämaata. Rakentanut sinne mökin ja asustaa nyt erakkona. Hän kirjoittaa myös blogia tekemisistään siellä.

Olimme juuri lähdössä hautausmaalle ja niinpä nappasin lehden mukaan ja luin juttua ääneen vaimolleni. Jollakin lailla samaistuin aikalailla hyvin tämän miehen ajatuksiin. Hän totesi, että muotikuvaajana tuli fiilis, että on ihan sama onko kevään trendiväri sininen vai keltainen. Hänen luonaan käy paljon ihmisiä vierailemassa. Useat blogin seuraajat ovat 50-60 vuotiaita miehiä jotka aprikoivat, että olisipa rohkeutta tehdä samanlainen liike. Aika jännä juttu, että erakoksi lähteminen vaatii rohkeutta. Se taitaa olla rohkeutta luopua elintasosta ja tavaroista. Tällä Texasin erakolla on vieläpä se etu, että hänen erämaassaan ei kuulu kännytkät ollenkaan. Puhelinlaitos oli kuitenkin vetänyt piuhan, jotta hän voi kirjoitella nettiin tarinoitansa.

Kuinkahan paljon länsimaissa on tällaisia erakoita? Yksi juttu mistä olen hänelle kateellinen. Hänellä on tosi komea harmaa pitkä parta. Sitä se neljän vuoden erakkous teettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti