torstai 28. huhtikuuta 2011

Persurasismia

Vaalitkin sitten oli ja meni. Jälkipuinti jatkuu ja hallitustakin vielä tehdään. Hämmennystä on herättänyt Perussuomalaisten huima voitto. Osa keskustelijoista varsinkin Facebookissa ei ole vieläkään toipunut tästä uudenlaisesta tilanteesta. Pienpuolueesta tulikin kolmanneksi suurin. Persut saivat tärkeitä valiokuntien puheenjohtajien paikkoja. Nyt näyttää myös, että joistakin Persuista tulee myös ministereitä.

Toki Persujen edustajajoukko on monenkirjava ryhmä yksilöitä. Jotkut ovat avoimesti rasisteja ja osa peitellymmin, mutta aivan varmasti seassa on riittävä määrä ihan vastuullisesti ja vakavasti asiat ottavia edustajia, joista tulee kelpo peruskansanedustajia. Kyllähän eduskunnassa on aina ollut enemmän tai vähemmän pönttöpääedustajia, mutta enemmistöillähän siellä mennään ja on otettava huomioon, että Persut saivat  vain alle 20 % äänistä ja heillä on myös alle 20% kansanedustajista.

Sellainen eduskunta kuin kansakin. On muistettava, että eduskunta edustaa kansaa. Suomessa on sananvapaus ja mielipiteenvapaus. Uskon kuitenkin, että työskentely eduskunnassa opettaa kiihkeimpiäkin kaikkien asioiden vastustajia, että ei siellä yksin tai pienellä porukalla mitään saa aikaiseksi. Pitää tehdä kompromisseja ja lehmänkauppoja. Pikkuhiljaa havaitaan myös, että tämähän on oikeaa raskasta työtä ja että  pitää perehtyä myös muihin asioihin kuin siihen omaan vaalisloganiin.

 Muistatte varmaan kun Persujen edeltäjän SMP:n vaalilupaus oli, että kun Vennamolaisesta tulee työministeri, niin työttömyys poistuu puolessa vuodessa. Hyvää huumoria oli laittaa Urpo Leppänen työministeriksi sillä seurauksella, että työttömyys ei kyllä poistunut mutta SMP:n kannatus poistui ja sitä myöden myös koko puolue. Ei nyt tarvitse olla mikään erityinen ennustaja kun kirjoitan, että seuraavissa vaaleissa Persut kokee rökäletappion.

Henkilökohtaisesti en pelkää ollenkaan tätä Persujen tuloa politiikan kentälle oikeaksi toimijaksi. Kaikkien pitää skarpata nyt politiikkaansa. Politiikka on tullut takaisin ja ihmiset huomaavat, että äänestämällä voi vaikuttaa. Vielä on muuten 30 % joukko joka ei äänestänyt. Sieltä voi nousta vielä seuraaviin vaaleihin yllätyksiä.

Demokratiaan kuuluu, että myös "väärin" saa äänestää. Laissa on myös kohta, jossa kielletään kiihottamasta kansanryhmää kohtaan. Joku Persu kyllä sitä kohtaa pyrkii poistamaan, vaikka ainakin tämän hetkisen kirjoittelusta päätellen voisikin olla persuille käyttöä tästä lain kohdasta. Osa kirjoittelustahan on suorastaan rasistista Persuja kohtaan. Pelkääkö joku, että:"Persut vie meidän naiset." tai "Persut vie meidän työpaikat."

Koska tässä annan ikäänkuin ihmisarvon myös Perussuomalaisille, niin on kirjoitettava kuitenkin, että en äänestänyt Persuja. Kukaan perheestänikään ei tietääkseni äänestänyt. En tiedä tuntevani ketään heitä äänestänyttä varmasti. (Joitakin kyllä epäilin ja yksi uhosi äänestävänstä) Kannatan vain demokratiaa ja tämä oli demokratian voitto.  Kaikesta huolimatta.

Ps. Todennäköisesti tämä juttuni leimaa minut Persuksi aivan kuten joskus puolustessani Kepua minut leimattiin Kepulaiseksi noin 20 vuodeksi.

pss. Ai niin ja se Persujen kulttuuripoliittinen kannanottohan oli ihan vaan populistista lörinää. Kannatustahan saa aina kun vastustaa kulttuuria.

2 kommenttia:

  1. sampo, olen kyllä huomannut, etenkin iltapäivälehtiä lukiessani, että nyt on muodikasta puolustella ja ymmärtää persuja. ja että heidän moittimisestaan sivalletaan aika kevyesti rasismisyytöksillä.

    etenkään tuota jälkimmäistä asiaa en oikein ymmärrä. on täysin demokratian mukaista sanoa ääneen, mitkä asiat perussuomalaisten ajattelussa sotivat suomalaisen demokratian ja kulttuurin parhaita periaatteita vastaan. muukalaiskammo, moniarvoisuuden pelko, myyttisen yhtenäiskulttuurin kaipuu, katteeton populismi, asioiden yksinkertaistaminen helpoiksi iskusanoiksi, siinä muutamia perussuomalaisia perusongelmia.

    demokratian ytimessä on ajatus, että asioista keskustellaan ja että jos jotain poliittista suuntausta pitää huonona, sen saa sanoa ääneen. ei se ole syrjimistä eikä rasismia. se on poliittista keskustelua.

    kaikkinaiset fb:ssä ja muualla leviävät persuvastaiset foorumit ja sivustot puolestaan ovat myös paitsi harmittomia, myös oikeastaan aika oivaltavia keinoja käydä tätä poliittista peliä. persujen epä-älyllisyys saadaan parhaiten esiin nauramalla sille räkäisesti vasten kasvoja.

    VastaaPoista
  2. Kuten edellä blogissa kirjoitin, niin onneksi meillä suomessa on sananvapaus. Onneksi meillä on mahdollisuus vaaleissa ja erilaisilla foorumeilla ilmaista mielipiteemme ilman, että tarvitsee pelätä väkivaltaa. Vaalityötä vain kaikille puolueille, että oppisi yksinkertaistamaan asiat helpoiksi iskusanoiksi.

    Facebookin yhteisöissähän on se harmittava harha, että näissä liikkuu lähes poikkeuksetta vain samoin ajattelevia.

    Toistan vielä, että en siis ole Persu, mutta kannatan demokratiaa. Vaalit on pidetty ja tällä mennään eteenpäin. Halusi tai ei.

    VastaaPoista