maanantai 21. helmikuuta 2011

Erakon tukikohta

Tukikohta johon olemme menossa hiljentymään on pienen pieni mökki metsänlaidassa. Mökissä on neliöitä muistaakseni 28. Sauna vie tästä varmaan 3-4 neliötä. Siis käytössä on noin 5 x 5 metrin tila. Tässä tilassa on yksi parivuode, yksi yksittäinen sänky. Pöytä ja neljä tuolia. Kamiina ja pieni keittiö seinällä. Ikkunat aukeavat etelään jossa 30 metrin päässä solisee koski. Pihalla on puuliiteri, jossa on huussi ja aittarakennus, jossa voi kesällä ja syksyllä vaikka pari henkeä yöpyä. Mökissä on sähköt ja sähkölämmitys, mutta olen ymmärtänyt, että sähköllä mökki ei pysy lämpimänä tällaisissa pakkasissa, vaan lämpötila laskee lähelle nollaa. Kaminassa siis pitää pitää tulta yötä päivää. Lähimpään kauppaan on noin 50 kilometriä. Kirkolle pääsee linja-autolla koulupäivinä. En ole ottanut selvää, kuinka lähellä on lähin bussipysäkki. Ehkä kilometri tai 4.  Mökissä ei ole televisiota eikä kai radiotakaan. Kännykät välillä kuuluvat ja välillä eivät. Yritän saada mokkulalla yhteyden internettiin kirjoitellakseni tänne.

Kolmekymmentä kilometriä lähempänä kirkonkylää on toinen isompi mökki, jossa on kaikki mukavuudet. Eli mahdollisuus pestä pyykit silloin tällöin. Täällä on myös televisio. Uskon kuitenkin, että enemmän aikaa   vietän tuolla metsämökillä. Mökithän ovat suvun yhteismökkejä, joten väistelemme aina tarpeen mukaan, jos muita tulee mökille. Eli olemme siellä missä muut ei ole. Jos molemmat mökit ovat varattuna, niin menen yöpymään laavulle. Vai meniskö Hotelliin kirkonkylälle?!

Nuo kauppamatkat ovat jo sellaisia, että tarvikehankintoja pitää jo miettiä etukäteen. Jos hiiva unohtuu, niin se on 100 kilometrin reissu, jos sen käy hakemassa. Eikä se ole ihan halpaakaan.

Hyvät olosuhteethan nämä ovat. Mutta kun pakkanen paukkuu ulkona, on pimeää ja tiedät, että lähimaillakaan ei ole ihmisiä, niin silloin tiedän olevani erakkona. Ai niin. Mökiltä itään muutama sata metriä alkaa Venäjä.  Siellä sitä metsää riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti