perjantai 11. helmikuuta 2011

Nokian muutokset eivät yllättäneet.

Pakkasta ilmassa. Kävin hiihtämässä, mutta lipsui, eikä oikein luistanutkaan. Päättelin kuitenkin, että kuntoilun kannalta on ihan sama luistaako ja pitääkö. Elimistö on vain kiinnostunut rasituksesta. Hiihdin tunnin hissun kissun lipsutellen ja hikoillen.

Ajattelin eilen toistaa edellisen yön taktiikan. Lueskelua ensin ja sitten nappi suuhun ja lukemista taas päälle. No tulihan se uni viimein, mutta yllättävän pitkälle sain kirjaa lukea.

Heräsin ja katsoin kelloa. Mitä ihmettä olin nukkunut vain viisi ja puoli tuntia. Yritin uudelleen, mutta ei tullut uni. Siirryin olohuoneen sohvalle ja pyörin levottomana. Kuuntelin televisiosta uutisia kuinka Mubarag ei olekaan eronnut Egyptin presidentin virasta. Nokian uutisia odotellaan myöskin kuumeisesti ja spekulantit spekuloivat.
Vaimoni oli muuten jo pari viikkoa sitten kuullut, että Nokia neuvottelee Microsoftin kanssa. Tai hän sanoi, että kuuli, kuinka tuttavan sukulainen oli kiireinen neuvottelujen kanssa. Vielä yhdessä aprikoitiin, että varmaan Microsoftin, koska Ellop (vai mikä se nyt oli) oli ennen siellä töissä. Kun alkuviikosta alkoi tulla juttua, että Nokia tiedottaa perjantaina, niin arvasimme, että näistä jutuista on kyse. Minä vielä sanoin eilen että pitäisi ottaa lainaa ja ostaa Nokiaa. Onneksi olin laiskalla päällä enkä rahanahne, sillä nyt olisin 14% käyhempi. Sen verran Nokian kurssi putosi tänään. No nyt ennustan, että Nokian kurssi nousee huomenna. Tältä sivustolta kannattaa siis seurailla myös pörssikurssispekulointeja.

Mutta yö siis meni huonosti ja kun ei uni tullut sohvallakaan, niin lähdin töihin viimeistelemään vuosikertomusta ja virittämään uudelleen budjettia. Budjetin virittämisessä tarvitsin jostakin säästöjä. Pohdittuani hetken laadin budjetin, jossa syksyllä lomautetaan sekä vaimoni, että minut. Firman tulos alkaa muuten kummasti kohenemaan, jos poistaa firmasta kaksi parhaiten palkattua henkilöä. Kun yhtiön kokonaisvahvuus vakinaisen henkilöstön osalta on kolme henkeä, niin hyvällehän se tuntuu. Innostuin laskelmistani vielä niin, että päätin lomauttaa nämä kaksi henkilöä myös maaliskuuksi. Yhtiökokous on perjantaina ja uteliaana katson kuinka käy. Haaveilen nimittäin kokeilevani kuukauden erakkoutta. Maaliskuu pohjoissuomessa on ehkä aika mukavaa aikaa.

Sain kaikki paperit tehtyä ja laitoin jo hallituksen jäsenille ennakkotietoa mahdollisista lomautuksista. Huomasin olevani aivan poikki. Päätin lähteä hiihtämään, mutta en jaksanutkaan. Menin taas sohvalle ja makailin siellä. Ehkä nukuin ehkä en. Illan jo pimetessä kömmin ylös ja suksin kuuseen. Kaksi kierrosta kuten kerroin ja sitten sauna ja vichy. Nyt kun tämä on kirjoitettu, niin sohvaperunoimaan ja ajoissa nukkumaan. Huomenna on tarkoitus lämmitellä uunia ja siivoilla kotona. Rauhallisesti.
 Illalla mennään kaupunkiin elokuviin pariskunnan kanssa, joilla on samanlainen onnettomuus perheessä kuin meillä oli. Myös heidän poikansa on kuollut onnettomuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti