maanantai 28. helmikuuta 2011

Hiihtokatastrofi?

Herään luonnonmukaisesti itsestään auringon noustessa. Menen nukkumaan joskus yhdentoista jälkeen, joten lähes poikkeuksetta nukun 7-8 tuntia yhtämittaista unta. Viime yönä koirat pitivät meitä valveilla. Vanhemmalla koiralla oli varmaan virtsarakontulehdus, kun se pyysi vähän väliä ulos ja kohta taas sisälle. Nyt aamun tarkkailussa vaivaa ei enää tunnu olevan. Pätkäunen vuoksi olo on vähän nuutunut, mutta siitä huolimatta nousin auringon noustessa. Käpsehdin tässä tuvassa ja tein aamupalaksi pekonia ja munia.

Äskettäin lueskelin sängyssä ja nukahdin puoleksi tunniksi. Makealta maistuu päiväunet. Kun herää kuolan valuessa suusta, niin tietää käyneensä jossain nirvanan porteilla.

Aivan kohta lähdetään hakemaan tytärtämme lentokentältä. Hän lentää hiihtolomaksi tänne. Lento Helsingistä maksoi 67 euroa. Ovh. vastaavallle on noin 250. Välillä hyvällä tuurilla lentäminen on ehdottomasti halvin matkustusmuoto.

Norjassa on hiihdon MM- kilpailut. Jotenkin ei kyllä jaksa yhtään kiinnostaa. Puhutaan katastrofista kun ei mitaleita tule. Höpö höpö. Jotkut vain hiihtävät kovempaa kuin suomalaiset. Eihän siinä mitään katastrofin aineksia ole. Kukaan ei ole kuollut eikä loukkaantunut.

2 kommenttia:

  1. Aikku kuulemma pelasti Suomen. En tosin tiedä kuka tämä Aikku on, mutta ilmeisesti on tehnyt suurteon.

    VastaaPoista
  2. Kävin, joo, Holmenkollenilla keväällä katsomassa 50 km hiihtoa. Hieno ilma ja minua on aina kiinnostanut tapahtumissa enempi yleisö kuin itse näyttämö. (Taidenäyttelyissäkin on yleisö tärkeä osa kokonaiselämystä. En tykkää, ettei ravintoloissa, ainakaan Suomessa, ole enää isäntää ja emäntää tai kaupassa kauppiasta. Vuokrattu vuorovastaava ei ole aivan aito asia, vaikka hän hyvää työtä tekisikin.)

    Kollenille pääsee metrolla. Menin päättärille saakka ja sitten hiihtouran vartta ihmismassojen keskellä pujotellen alas kohti kaupunkia. Voin taata, että hulluutta on muuallakin kuin Suomessa. Kysyin oikein ensiaputeltan lääkäriltä varmistuksen, että onko nyt varmasti kaikki hulluus täällä metsässä ja hän vakuutti näin olevan. Lääkäri oli myös tyytyväinen kun 10 päivän aikana ei ollut sattunut mitään vahinkoja. Voin vahvistaa tuon viimeisen lauseesi - kukaan ei kuollut tai loukkaantunut.

    T. Mika T.

    VastaaPoista