lauantai 12. helmikuuta 2011

Mitäs jos kaikki maailman kenkätehtaat räjähtäisivät.

Levotonta unta oli viime yönä. Lopetan nyt nukahtamislääkekokeilun. Ensimmäisenä yönä toimi, mutta seuraavina ei.

Lukijat ehkä ajattelevat, että kuinka taloudellisesti tulen toimeen erakkovuotenani. Siinä on hyvä kysymys. Yksi perusjuttu on se että lasken kuluttamista radikaalisti. Vaatteita ja varusteita minulla on lopuksi elämää. Erilaisia ympäri vuoden maastoon tarkoitettua vaatetustakin on monta eri vaatekertaa. Farkkuja ym. varmaankin 10 kappaletta. T-paitoja ehkä 50. Erakkoudessahan on se hyvä puoli, että muoti ei vaihdu ollenkaan. Huopakumisaappaat löytyy. Samoin maastokengät. Lenkkikenkiä sekä talvi että kesäkäyttöön. Työvaatteet sekä oksanraivaukseen, että moottorisahatöihin löytyy. Samoin kuin niihin tarvittavat erittäin vähällä käytöllä olevat koneet. Mökiltä löytyy veljeni sinne hankkimia virveleitä, verkkoja, pilkkejä ym. kalastusvälineistöä vaikka kuinka paljon. (Aion lainata niitä salaa) (ain niin, tämä veli taitaa lukea tätä blogia). Löytyy venettä ja kanoottia ja surffilautaa.Aseita löytyy metsästykseen pyystä karhuun ja hirveen. Kaksi moottorikelkkaa ja rekeä ja rensseliä.
Kokeilun tarkoituksena on myös siis lopettaa/ vähentää ostamista. Ajatelkaapa kuinka paljon nykyihmisillä on vaikkapa kenkiä. Käykääpä katsomassa omasta eteisestä ja varastostanne kuinka monet ehjät kengät siellä on. Mutta teillä on vain yhdet jalat. Jos nyt kaikki maailman kenkätehtaat räjähtäisivät, niin menisi ainakin 20 vuotta ennen kuin vastaan tulisi ensimmäinen avojaloin kävelevä ihminen.

Siis ostamisen vähentäminen on yksi lisätulolähde. Keräileminen toinen. Siis sienestys, metsästys, marjastus ja polttopuiden, eli lämmön keräileminen. Säästöjä on piilossa pikkuisen ja jos erakkous maistuu, niin onhan meillä talokin, josta on velkaa huomattavasti vähemmän kuin sen myyntihinta on. Sen voisi ehkä myös vuokrata jollekin. Auton voisi vaihtaa halvempaan. Kotiin kertyneitä taideteoksia myydä. Keinojahan on vaikka kuinka paljon. Niin. Ja jos rahat loppuu, niin sellaista aion kokeilla kuin työnteko. Siellä pohjoissuomessa on työttömyydestä huolimatta aika paljon töitä tekevälle. Tykkään tehdä kaikenlaisia hommia. Laskettelukeskuksessa voisi päästä hissipojaksi. Ravintolaan tiskaajaksi. On minulla myös olemassa alkoholinmyyntilisenssit. Mieluummin kyllä tiskaan kun olen tiskillä. Tiskillä joutuu olemaan asiakaspalvelussa ja se kiintiö on nyt hiukan täynnä.
Mutta vielä on yksi ässä hihassa. Vaimo voi mennä töihin ja tuoda tilipussin kotia.

Eiköhän siellä pärjätä, kun pitää mielessä, että erakko ei lähde Leville skimbaamaan ja aftrer skihin bailaamaan. Erakko hiihtää umpihankea, juo teetä ja tuijottaa tulta takassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti