perjantai 18. maaliskuuta 2011

Aikuisia lapsia ja pentukoiria.

On se muuten mielenkiintoista, että kun nuori muuttaa omaan talouteen, niin samalla hetkellä hän myös aikuistuu. Vanhin tyttäremme muutti omaan asuntoon Helsinkiin. Kotona ollessaan ei ollut ollenkaan tavatonta, että kun minä heräsin aamulla kuudelta, niin hän oli vielä valveilla. Nyt hän menee illalla nukkumaan kl. 22.00- 24.00 ja herää aamulla oikeaan aikaan eli 07.00- 09.00. Eilen juuri puhelimessa kertoi, että tiskit on tiskattu ja muutenkin kämppä on kunnossa. Kotona ollessa tiskaamiseen piti patistaa, pakottaa, kiristää ja vaatia.
Vaimoni on myös aina ratkuttanut, että turhia valoja ei saa jättää päälle. Nyt häntä nauratti, kun oli siellä muuttoa tekemässä ja jätti vahingossa vessaan valon. Tyttäreni oli hänelle huomauttanut aiheesta. Sitä se omissa nimissä oleva sähkösopimus teettää. Vanha sanonta menee jotenkin niin, että... Sitten kun tuuli alkaa käydä omaan otsaan... Näinhän se on. Se että lapset lähtee pikkuhiljaa omaan elämäänsä mahdollistaa omalta osaltaan tämän siirtymisen erakkoelämään. Olemme kyllä toki päivittäin puhelimitse yhteyksissä  ja vierailuja tehdään puolin ja toisin. Aion myös lyhentää tätä erakkokautta ja vierailla tyttäreni uudessa kämpässä ennen kuin palaan töihin aprillipäivänä.

Pari päivää sitten sain viestin, että tulevan koirani äiti on kantavana. Meille tulee siis uusi bretoni kesällä. Tämän uuden koiran äiti on täällä olevan veljeni koiran täyssisko edellisestä pentueesta. Eli veljeni koira on tulevan koiran täti. Kesä meneekin sitten koiran pissiä putsaillessa ja koiran kanssa leikkien kouluttamisessa. Eipä ole koiran puutetta eikä yksinäisyyttä täällä erakkona ollessa.

Veljeni tuli tänne eräkämpälle eilen ja tarkoituksenamma tänään on etsiä kelkkareitti täältä järvimökille. Koska rajanylityspaikka on tuossa lähellä ja noin 70 kilometrin päässä olevasta laskettelukeskuksesta tehdään kelkkareissuja Venäjälle, niin jonkinlainen reitti kuulemma on olemassa osan matkaa. Sitten sopivalla kohdalla töiketaan reitiltä ja ajetaan järvimökille. Maanteitse mökkien väli on 30 kilometriä, mutta kelkkareitti on ilmeisesti noin 40 kilometriä.

1 kommentti:

  1. Niin ja siis tajuathan vielä suuremman eron siihen, että kotona en suostunut pistämään tiskejä edes koneeseen. Olisitpa yrittänyt saada mua kotona tiskaamaan niin olisin muuttanut pois! :D

    Ja tää on jo riman alitus: Menin eilen ennen kymmentä nukkumaan......

    VastaaPoista