tiistai 1. maaliskuuta 2011

Saunat

Meillä on kotona aivan uusi vanhaan taloon rakennettu sauna. Koko saunaosasto uudistettiin lattiasta kattoon. Oli arkkitehtiä, sisustussuunnittelijaa, LVI asiantuntijaa ja kokeneet rakennusmiehet. Rahaa paloi todella paljon ja velkaakin jäi. Sauna on erittäin hyvä. Siinä ilma tulee sisään ja poistuu koneellisesti. Säätimestä voi käydä vääntämässä virtauksia asteikolla 1-8. Sähkökiukaan lämpötilan voi säätää digitaalisesti asteen tarkkuudella. Viihdyn saunassamme hyvin. Ilman kaljaa 20 minuuttia ja kaljan kanssa puoli tuntia. Normi hyvä sauna siis.

Tulen juuri tämän erakkomökin saunasta. Olin yli tunnin. Välillä kävin alasti katselemassa revontulia. Puita en lisännyt kertaakaan. Saunaan mennessä heitin yhden normihalon ja yhden vähän järeämmän. Happea tulee jostakin venttiilistä ja ovenraosta. (ovi suoraan ulos) Valon saisi sähköisesti, mutta luotin edellämainittuun luukusta hohtavaan valoon. Välillä kastelin itseäni. (suihkulla, joka on löylytilassa) Tässä saunassa ei myöskään ole pesu-, eikä pukuhuonetta. Saunan katto on mukavasti ja epätaloudellisesti viisto. Ikkunan näkymä aukenee kohti ohi virtaavaa koskea.  Ilmaa on riittävästi ja katseellekin on tilaa, mikäli sitä hämärässä kaipaa.

Tässä hiukan vaatimattomammassa ja edullisemmassakin saunassa istuessani mietin, että puusauna on vähän niin kuin akustinen soitin. Vaikka kuinka sähköiset soittimet ovat kehittyneet, niin silti paras musiikki tehdään ja soitetaan edelleen niillä vanhoilla alkuperäisillä vehkeillä. Voisitteko kuvitella, että Pekka Kuusisto olisi voittanut Sibelius viulukilpailun sähköviululla. Stradivariushan se oli. (Olen muuten pitänyt kyseistä soitinta kädessäni) Siis voittoon vanhalla viululla! Pianokilpailujen soittimet ovat aina Steinwayitä. Aito on aina aitoa.

Kuitenkin ihmettelin tuolla puukiukaan lämmössä yhtä asiaa. Miten ihmeessä löylynheiton maaimanmestaruuskilpailut käydään sähkökiukailla. Taitaakin olla amatöörit asialla. Puulöylyssä ei varmastikaan olisi käynyt niin ikävästi kuin nyt kävi. Ainakin jos saunamajuri kävisi itse saunassa puita lisäämässä. Tai ehkä olisikin hyvä jos kilpailijat itse lisäisivät puut. Oikea saunomiskisan pitäisi kestää monta tuntia. Ei kai nyt muutama minuutti kuumassa mitään saunomista ole.

Koska tämä pakina ei sisällä tuotesijoittelua, niin totean, että: Kaikissa kolmessa saunassa on samanmerkkiset kiukaat. Maailmanmestaruuskiukaathan saivat kyseenalaista mainosta aika lailla.
Olisiko uusi mainosslogan: Tappavan kovia löylyjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti