sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Hän teki elämänsä pahimman virheen.

On sunnuntaiaamu ja lumisadepilvet ovat väistyneet. Luonto on aivan puhtaan valkoinen. Suunniteltiin tuossa josko mentäisikin aamukahvin keittoon laavulle. Samalla voisi virittää yhden riistakameran polun varteen. Paikkaan, jossa on liikkunut paljon jäniksiä. Ja missä on paljon jäniksiä, niin siellä saattaa ilveskin metsästellä.

Eilen viritettiin tähän toiseen alkoviin pöytätaso ikkunan alle. Nostimme sängyn pystyyn seinälle odottamaan, josko kolme henkeä yöpyy mökissä. Tästä tuli oikein hyvä ja luova paikka. Näyttö on sillä lailla matalalla, että yli voi katsella itään aukeavaa metsämaisemaa. Vasemmalla puolella nousee mäki loivasti ja oikealla virtaa joki hiljaa lumen alla.

Veljeni lähtee tänään kohti kotiaan ja menee jo huomenna töihin. Vaimo tulee illalla toiselle mökille, jolle minäkin siirryn odottelemaan. Olen myös luvannut olla mökkitalkkarina ja siivoojana, joten tämän päivän siivoilen mökkiä rauhallisesti. Eilen kun teimme remonttia ja uudelleen järjesteltiin tätä kämppää, niin samalla teimme myös huolellisen siivouksen. Nyt on mukavaa olla avarammassa ja siistissä mökissä.

Yhtenä päivänä mökin sisällä pörräsi kärpänen. Se viihtyi täällä yli vuorokauden. Oikein tuli paha mieli, kun ikkunan avatessani kärpänen lensi iloisena ulos. Se teki elämänsä pahimman virheen. Parin asteen pakkasessa kärpäsen lento loppuu lyhyeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti